test_solar4.png
1363687510Messer_Claim_CMYK.jpg

Nemanja Gostovic , Castolin Sales Manager at Messer Tehnogas AD

Cutting & Welding and Castolin http://www.messergroup.com/cs/Castolin/index.html
1363686755.jpg

Castolin Eutectic je osnovan 1906 god od strane Jean-Pierre Wasserman-a. Castolin, kako se kompanija tada zvala, bila je bazirana u Lozani, u Švajcarskoj i razvila je reparaturno zavarivanje sa malim unosom toplote, u to vreme revolucionarnim postopkom za zaštitu i popravku sivog liva koji je tada bio teško zavarljiv ili nezavarljiv.
Još od 1906 g, CASTOLIN EUTECTIC je svetski lider u oblasti reparaturnog mašinskog održavanja, kako sa visokim kvalitetom svojih specijalnih dodatnih materijala tako i sa programom modernih uređaja za zavarivanje, lemljenje i metalizaciju.

Na našim prostorima Castolin je prisutan preko 40 god kroz generalna zastupništva, od početka 2007. direktno u okviru kompanije „MESSER TEHNOGAS AD”, a za područje Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Messer Tehnogas, kao deo Messer Group od 1997. godine, vodeća je kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sečenje i zavarivanje grupe Castolin, na teritorijama Srbije i Crne Gore, sa proizvodnim pogonima i punionicama u Beogradu, Smederevu, Boru, Pančevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu i Odžacima u Srbiji, i Petrovcu i Nikšiću u Crnoj Gori, i više od 70 prodajnih centara širom zemlje. Messer Tehnogas poseduje sopstvenu službu inženjeringa, ekipe za montažu i tehnički servis i preko 50 cisterni i kamiona, garantujući tako svojim kupcima tehničku i logističku podršku 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Skup stručnjaka iz oblasti medicinskih, tehničkih i specijalnih gasova i njihovih primena sa jedne strane i proizvodnje i primene specijalnih dodatnih materijala i opreme za zavarivanje sa druge starne, garantuje vrhunska rešenja za vaše probleme u oblasti zavarivanja, lemljenja i zaštite od habanja.

Umesto da se odlože na deponiju starih delova, pohabani i polomljeni delovi mašina i opreme se postupcima reparature revitalizuju i ponovo vraćaju u eksploataciju. Nema univerzalnog rešenja, već se svaki problem ponaosob analizira i na taj način dolazi se do najboljeg mogućeg rešenja. Primenom optimalnog rešenja, tako reparirani deo u najvećem broju slučajeva ima duži radni vek od novog dela !

Country: Serbia

Organization Type: Company

Organization Size: 250+

Founding Year: 1929

Areas of Activities

Reserch and development

    Solar technology, heating, air conditioni